ROMANII SUNT REFUZATI MASIV DE IFN-URI

Creditele nebancare au inceput sa concureze creditele bancare cand vine vorba de eligibilitate


Desi pare ciudat, totusi, Institutiile Financiare Nebancare nu aproba orice solicitare de credit venita din partea clientilor. Chiar daca imprumuturile nebancare prezinta conditii de acordare mult mai permisive, totusi, aceste societati nebancare isi asigura investita, prin trei moduri: fie refuza clientii care nu prezinta caracteristi clare privind bonitatea pe termenul derularii contractului de credit, fie prin dobanzi mari, practicate indepsebi la imprumuturile rapide, adica la acele produse cu un grad mai mare de accesibilitate (mai permisive din punctul de vedere al eligibilitatii), fie prin solicitarea de garantii la acordarea creditelor.

Toate aceste variante conduc catre masuri de siguranta din partea IFN-urilor in privind asigurarilor de rambursare a banilor pusi la dispozitie clientilor prin creditele nebancare. Astfel, multe din cererile de credit facute in directia solicitarii de imprumuturi nebancare sunt refuzate de catre IFN-uri.

La Provident, aproximativ jumatate din cererile primite sunt refuzate, desi aceasta institutie acorda imprumuturi rapide doar cu o adeverinta de venit si o copie dupa buletinul de identitate.

"Scopul Provident Financial Romania a fost dintotdeauna sa ofere produse financiare simple si usor de inteles clientilor care isi permit sa le restituie. Aproximativ jumatate din solicitarile de credit pe care le primim sunt respinse in urma analizei bonitatii potentialilor clienti, un nivel similar cu cel de anul trecut", declarau cu ceva timp in urma reprezentantii companiei.

Evident, chiar daca te califici pentru un credit, produsul financiar este in general scump, dobanda anuala efectiva depasind chiar si 100% pe an. Avantajul imprumuturilor de la Provident este ca ratele se platesc saptamanal, deci, este eliminata oarecum imovararea pe termen scurt.

Desi nu reprezinta o caracteristica comuna imprumuturilor nebancare, totusi, la Provident, de exemplu, faptul ca returnezi anticipat suma accesata, nu aduce dupa sine costuri suplimentare. "Un solicitant, deja client al nostru, are sanse mai mari sa obtina o suma consistenta daca se dovedeste ca rambursase anticipat un imprumut. Nu exista costuri suplimentare, chiar oferim bonusuri celor care aleg sa ramburseze anticipat imprumutul", declara un reprezentant Provident.


Postări populare de pe acest blog

CUM FAC ROST DE O SUMA MICA DE BANI

Vrei sa obtii bani urgent in 2 ore?

Imprumut ExtraSimplu, ieftin si simplu de accesat

Imprumut rapid de 1500 de lei

Imprumut rapid de 1000 de lei

Credite online instant la un click distanta