CREDITUL RAPID DIRECT DIN MAGAZIN

Ce patesc rau-platnicii creditelor luate cu buletinul si cu o adeverinta de venit?


Daca in urma cu 4-5 ani, vorbeam de credite luat doar cu buletinul, direct din magazin, astazi vorbim in general de credite accesate tot direct din magazin, dar de data aceasta mai intervine si adeverinta de venit.

Daca in urma cu cativa ani creditul cu buletinul reprezenta mana cereasca pentru clasa de jos a societatii, pentru cei ce nu aveau de aratat o adeverinta de venit sau un fluturas de salariu, astazi lucrurile s-au mai schimbat, insa, chiar si azi poti sa-ti cumperi produse electronice si electrocasnice, de la televizoare, frigidere si aspiratoare pana la telefoane mobile, camere video si calculatoare direct din magazin, prin intermediul unui credit rapid doar cu buletinul, credit ce a luat forma cardului de credit.


Daca acum cativa ani peste 80% din produsele vandute erau achitate printr-un credit rapid doar cu buletinul, acest lucru evident a disturbat economia, si se vad si azi consecinte, in conditiile in care creditele accesate direct de la comerciant au fost mereu mai scumpe decat cele de consum oferite de bancile comerciale.

In plus, disponibilizarile, reducerile de salarii, falimentele si trimiterile in somaj au afectat serios capacitatea de rambursare a multora dintre cei care au apelat la aceste instrumente financiare pentru a achizitiona produse.

Ce risca acele persoane care si-au luat electronice si electrocasnice doar cu buletinul, iar acum nu isi mai pot plati la timp ratele?

Daca ai cumparat produse din reteaua Flanco-Flamingo prin intermediul Cetelem, te alegi cu o penalizare de 4% din valoarea ratei dupa prima luna de intarziere si cu o raportare la Biroul de Credit ca rau-platnic. Daca trece si a doua luna de neplata, atunci penalizarea urca la 8% din valoarea ratei, iar creditorul poate incepe procedurile de recuperare a datoriei in instanta.

Aici, solutiile sunt doar doua: creditorul isi recupereaza datoria direct de la angajator, din salariul pe care rau-platnic il primeste, daca acesta mai are un loc de munca cu forme legale, sau prin recuperarea produsului achizitionat prin credit, daca nu se pot face popriri pe venituri.

Astazi lucrurile sunt mai simple in privinta datornicilor creditelor contractate prin intermediul cardurilor nebancare, in sensul in care, IFN-urile sunt obligate sa-si asigure rambursarea creditului, verificand totusi bonitatea clientului, chiar daca mai trec cu vederea trecutul ca rau-platnic al clientului.

Creditele direct din magazine s-au redus ca amploare, dar, ele exista; aproape in toate marile magazine ai posibilitatea achizitionarii in rate a produselor ce depasesc o anumita valoare.

De exemplu, de la Media Galaxy poti achizitiona produse contractand un credit prin intermediul cardului de credit Media Galaxy Mastercard. Exista promotii la acest card de credit in magazinele Media Galaxy. Prin intermediul cardului de credit poti face cumparaturi pana in 20 000 lei si de asemenea poti face si retraqgeri de numerar in tara si in strainatate. Cardul acesta de cumparaturi functioneaza pe principiul reutilizarii permanente a sumelor rambursate. Cardul este emis de BRD Finance IFN SA, ce ofera clientilot Media Galaxy posibilitatea achizitionarii de asigurari optionale.

Exemplu de rambursare a unei tranzactii in valoare de 5.367 lei, realizata prin optiunea "PLATA IN RATE", acordata de BRD Finance IFN SA la utilizarea cardului de credit Media Galaxy MasterCard:

- rata lunara: 372 lei (cu excepţia ultimei rate ce poate avea o valoare mai mica)
- durata contractului: 19 luni;
- DAE: 41,75%
- costul total al creditului: 1.701 lei si include: dobanda anuala variabila - 29,40% (06.08.2012-05.11.2012), comisionul lunar de administrare 0,5% aplicat soldului tranzactiilor "PLATA IN RATE" la care se adauga 4 lei
- valoarea totala a creditului – 5.367 lei
- valoarea totală platibilă - 7.068 lei.

La calcularea ratei nu s-a inclus asigurarea de viata, aceasta fiind optionala in conditiile prezentarii unui girant. Prezentele informatii sunt orientative si nu au valoare contractuala.

Postări populare de pe acest blog

CUM FAC ROST DE O SUMA MICA DE BANI

Vrei sa obtii bani urgent in 2 ore?

Imprumut ExtraSimplu, ieftin si simplu de accesat

Imprumut rapid de 1500 de lei

Imprumut rapid de 1000 de lei

Credite online instant la un click distanta