Criterii de eligibilitate pentru un imprumut nebancar

Cum poti face rost de bani urgent? Te asiguri ca esti eligibil pentru un imprumut nebancar


Nu toata lumea poate accesa un imprumut nebancar, fapt certificat de multitudinea intrebarilor venite pe adresa noastra a celor ce au fost refuzati intr-un fel sau altul de unele Institutii Financiare Nebancare. O parte din acest societati verifica trecutul potentialului client, din punct de vedere al bonitatii acestuia, in sensul ca se asigura ca exista oricand posibilitate ca respectivul client sa-si poata rambursa imprumutul contractat. In primul rand, aceste institutii nebancare vor sa stie daca ai restante la alte credite, fie ele bancare sau nebancare; acest fapt este verficiat la Biroul de Credit, unde fiecare om ce a solicitat vreodata un imprumut apare cu o caracterizare. Unele institutii nebancare nu acorda imprumuturi celor ce au un scoring negativ in Biroul de Credit, de aceea o conditie de eligibilitate pentru acordarea imprumutului este informatia caracterizarii de la Biroul de Credit solicitata viitorului client. Alte institutii nu tin cont de faptul ca ai fost sa nu restantieri, ca ai fost sau esti rau-platnic la banci sau la alte institutii financiare.

Totusi, chiar daca unele IFN-uri sunt mai permise decat altele, toate sunt mai putin permisive decat erau inainte de criza, cand se acordau credite doar cu buletinul. Intre timp, banca nationala a impus niste reguli, e adevarat ca destul de lejere, dar suficiente pentru a restrictiona intrucatva penuria de credite cu buletinul.

Banii urgent si creditele rapide, sub diversele forme si structuri, personalizate de fiecare Institutie Nebancara in parte, sunt printre cele mai putin solicitante imprumuturi, din punct de vedere al eligibilitatii.

Vrie bani urgent, dar esti restantier la alte credite? N-ai decat sa accesez un imprumt rapid! Sunt destul societatile nebancare care au printre serviciile lor aceste tipuri de imprumuturi nebancare, sub diverse forme: credite pana la salariu, credite la domiciliu, credite instant, etc.

Criterii de eligibilitate pentru un imprumut nebancar

In general, majoritatea societatilor nebancare, solicitat pentru acest gen de credit sau imprumut, sa ai peste 18 ani si o vechim la locul de munca de minim 3 luni de zile. Forma de angajare poate fi cu carte de munca sau prin persoana fizica autorizata ( PFA ). Si persoanele care au iesit la pensie sunt eligibile, singura conditie sa aiba varsta pana in 69 de ani. Pensionarii trebuie sa aiba ultimul talon de pensie si decizia de pensionare in copie sau original.

Documente necesare pentru imprumuturi nebancare

Primele documente necesare pentru acordarea unui imprumut sunt: ultima factura la utilitati (apa, canal, gaze, energie electrica ) si actul de identitate. Dupa care sunt o serie de acte necesare defalcate in functie de activitatea pe care o aveti in momentul aplicarii.

Pentru angajatii cu carte de munca sau alta forma de angajare sunt necesare:
- adeverinta de salariu (adeverinta de salariat) pentru a demonstra ca este angajat cu forme legale;
- fisa fiscala (intrebati la contabilitate pentru mai multe informatii) pentru a demonstra vechimea si plata tuturor impozitelor de catre angajator;
- la cele de mai sus se adauga si copie du buletin (act de casatorie daca este cazul) si o factura la utilitati.

Pentru pensionari este obligatoriu sa aiba pana in 69 de ani si sa aiba urmatoarele documente:
- un talon de pensie ( de preferat ultimul ) pentru a demonstra venitul lunar pe care il are;
- decizia de pensionare;
- se aduga si copie dupa actul de identitate si o factura la utilitati ( apa, canal, gaze, electricitate ).
Pentru persoane fizice autorizate ( PFA ) sunt obligatorii ceva mai multe documente dupa cum urmeaza:
- certificatul de inregistrare fiscala ( CUI ) al PFA-ului;
- o autorizatie de libera practica ( dupa caz );
- decizie finala de impunere pe ultimul an;
- registrul de incasari si plati pe ultimele 3 luni;
- la cele 4 documente se adauga si actul de identitae cu ultima factura la utilitati.

Aceste cerinte necesare pentru a fi declarat eligibil in cazul accesarii unui imprumut nebancar sunt valabile cam la toate IFN-urile. Singurele imprumuturi care ies cumva de sub incidenta acestor criterii de eligibilitate sunt imprumuturile rapide, ce sunt mai permisive fata de restul serviciilor nebancare oferite de IFN-uri. Imprumuturile rapide au devenit produsele cele mai cautate de consumatori, odata cu inmultirea restantierilor la banci, la creditele ipotecar, in special.

Afla mai multe despre modul in care poti face rost de bani urgent si ce societati ofera aceste imprumuturi nebancare rapide, accesand site-ul nostru Bani Urgent.

Postări populare de pe acest blog

CUM FAC ROST DE O SUMA MICA DE BANI

Vrei sa obtii bani urgent in 2 ore?

Imprumut ExtraSimplu, ieftin si simplu de accesat

Imprumut rapid de 1000 de lei

Imprumut rapid de 1500 de lei

Credite online instant la un click distanta