CREDITE NEBANCARE DIRECT DIN MAGAZIN

Cum poti accesa un credit nebancar direct din magazin?

Vrei sa cumperi electrocasnice cu un credit nebancar direct din magazin? Poti s-o faci apeland la creditele Cetelem - credite in magazin.

In magazinele partenere Cetelem poti obtine direct financare, in rate fixe in lei si poti sa pleci acasa cu bunurile de care ai nevoie:produse electrocasnice, mobila, articole pentru amenajari interioare ?i multe, multe altele.

Cum procedez pentru a accesa un credit nebancar in magazin? Simplu! Cere cardul Cetelem si poti folosi pe loc suma de bani dorita. Ai intotdeauna o rezerva la indemana si o perioada de gratie pentru viitoare cumparaturi cu cardul, de pana la 60 de zile.

Cumparand din oricare din magazinele partenere Cetelem poti beneficia de dobanda 0 la cumparaturi de minim 300 de lei. Promotia este valabila pana in 30 septembrie 2013.

Caracteristicile creditului nebancar de la Cetelem, direct din magazin:

- dobanda anuala a creditului, fixa aplicata la sold 0;
- comision de administrare tranzactie in rate fixe: suma fixa scadenta, datorata lunar, inclusa in rata imprumutului;
- DAE - 33,02%;
- durata creditului - intre 20 si 60 de luni;
- valoarea facturii intre 300 si 20 000 lei.

O alta varianta de a achizitona produse din magazin, apeland la creditele nebancare o reprezinta varianta cardurilor nebancare, cu ajutorul carora poti cumpara produsele dorite in rate, direct din magazinele partenere. Pornita acum ceva ani, cu varful de lance numit Card Avantaj, moda cardurilor prin care puteti achizitiona produse din magazine partenere cu plata in rate s-a extins, tot mai multe institutii bancare si nebancare iesind pe piata cu asemena produse.

Cardurile emise de institutiile financiare nebancare sub marca proprie sau sigle consacrate nu dau acces detinatorului la un cont bancar propriu, arata proiectul Regulmentului privind emiterea si utilizarea instrumentelor de plata electronica, pus in dezbatere publica de Banca Nationala, pe site-ul propriu.

Deci, ce inseamna aceste carduri? Primesti un card si o lista de magazine unde o poti folosi. Mergand in aceste magazine, poti face cumparaturi in limita de bani acordata de institutia care a emis cardul. Dupa aceea, trebuie sa returnazi banii, la termenele si in sumele convenite (este un fel de a cumpara pe datorie, in rate).

Cardul emis de catre o institutie financiara nebancara este un instrument de plata electronica ce permite retrageri de numerar si/sau efectuarea de plati din disponibilitatile detinatorului - persoana fizica, puse la dispozitia acestuia de catre IFN sub forma unei linii de credit, fara a se acorda accesul la un cont bancar propriu, institutia financiara nebancara emitenta a cardului deschizand clientilor sai doar conturi de evidenta, precizeaza documentul.

Cardurile emise de institutiile financiare nebancare pot fi emise sub marca proprie (card proprietar) sau sub licenta unui proprietar de marca (VISA, MasterCard, American Expres etc).

Creditele facile, de tipul "creditului doar cu buletinul" introdus in urma cu cinci ani, i-au determinat pe romani sa nu se mai uite la costurile ridicate si sa faca imprumuturi direct in magazine, noteaza Adevarul.

Afacerile cu produse bancare ale retailerilor de electronice si electrocasnice au inflorit in anii anteriori crizei, insa au ajuns intr-un punct mort in ultimii ani.

Romanii ajungeau cu portofelul gol in magazinul de electronice si electrocasnice, dar plecau acasa cu portbagajul plin. Creditul venea de la retaileri, care lansau tot felul de instrumente de finantare, plecand de la faimosul "credit cu buletinul". Noile norme de creditare ale BNR, interzic acordarea de credite doar cu buletinul, impunand cerinte mai drastice in privinta acordarii (adeverinta de venit, extras de cont, un venit minim, etc. ).

"Probabil ca o parte dintre aceste credite cu buletinul vor fi compensate cu alte forme de creditare, respectiv pe carduri de credit sau debite cu overdraft, precum si printr-o crestere a vanzarilor cu numerar, insa nu cred ca aceasta compensare va fi integrala, prin urmare ritmul de crestere al vanzarilor se poate diminua partial", declara un reprezentant al unui magazin ce functiona partial din creditele pe baza de buletin de identitate, imediat dupa introducerea normelor de catre BNR in privinta creditelor cu buletinul.....

...Si asta s-a si intamplat! Creditele nebancare ce folosesc pentru achizitiile directe din magazine au luat o noua forma, dupa cum am amintit la inceput.  

Postări populare de pe acest blog

CUM FAC ROST DE O SUMA MICA DE BANI

Vrei sa obtii bani urgent in 2 ore?

Imprumut ExtraSimplu, ieftin si simplu de accesat

Imprumut rapid de 1500 de lei

Imprumut rapid de 1000 de lei

Credite online instant la un click distanta