BANI DIN IMPRUMUTURI RAPIDE

Imprumut rapid de la IFN. Imprumuturi nebancare urgente pentru solutii viabile


Imprumuturile nebancare rapide, sub diversele sale forme (credite la domiciliu, credite instant, credite pana la salariu, etc.) si-au conturat plaja de clienti, printre celelalte servicii financiare oferite de catre societatile nebancare.

Chiar daca dobanzile pot sa fie consternante pentru o mare parte din cetatenii acestei tari, pana la urma vorbim de procente ce ajung si la 5000-6000% (DAE = dobanda anuala efectiva), totusi, trebuie sa intelegem ca aceste tipuri de imprumuturi ce pun la dispozitia clientilor banii intr-un regim de urgenta sunt cele mai riscante imprumuturi. De ce? Pentru ca nu se cer indeplinite conditiile de la credit obisnuit. Imprumuturile rapide sunt acordate de obicei cu doua acte, adeverinta de salariat sau fluturasul de salariu si o copie dupa buletin. De cele mai multe ori, aceste imprumuturi rapide sunt apelate de catre restantierii bancilor sau cei ce au restante la alte credite anterioare, de cei ce nu au venituri mari, deci de o patura sociala defavorizata, fapt ce implica si riscurile cele mai mari pentru societatile nebancare, despre care putem spune orice de rau, insa, nu putem sa plecam din start cu ideea ca aceste societati fac filantropie; ca orice societate comerciala vor sa aiba profit, deci, isi asigura profitul, evident calculandu-si si riscul destul de mare, in cazul imprumuturile rapide. Pentru ca nu exista o garantie implicata in vreun fel in aceste imprumuturi rapide, societatea ce acorda creditul este greu sa-si recupereze prejudiciul, iar recuperarea lui presupune costuri suplimentare, angajarea unei firme de recuperare, avocati, etc.

Imprumuturile nebancare rapide, fara garantie sunt utilizate pentru contractarea unor sume mici de bani, atunci cand te afli intr-o situatie dificila.

Imprumuturile nebancare rapide sunt disponibile in piata financiara ca imprumuturi garantate si negarantate. Pentru cei ce beneficiaza de creditele garantate, trebuie sa isi angajeze rapid un activ valoros ca garantie. Permisivitatea creditarii rapide depinde si de valoarea capitalului propriu a garantiei, cea care decide, valoarea imprumutului. Durata de rambursare este extensibila si se practica la rate ale dobanzii ieftine. Poti imprumuta sume mici sau mari, in functie de valoarea garantiei, pe care o disponibilizezi in vederea obtinerii unui credit nebancar.

Desi imprumuturile nebancare urgente sunt foarte usor de obtinut, ele sunt destul de scumpe, dobanzile ajungand si la 5000%.

Majoritatea institutiilor financiare nebancare solicita o adeverinta de venit si o copie de pe cartea de identitate.

Conditiile de creditare sunt foarte flexibile, astfel ca un numar din ce in ce mai mare de persoane se pot incadra sa obtina un imprumut rapid. Ceea ce este cu adevarat interesant este faptul ca, desi dobanzile sunt foarte mari, IFN-urile au ajuns sa detina un procent important din totalul creditelor pentru populatie.

In timp ce bancile impun conditii de creditare mult mai dure si solicita un numar foarte mare de acte, IFN-urile mizeaza pe tentatia clientilor de a obtine un credit mic fara multa birocratie. Pe langa faptul ca accepta acordarea imprumutului doar pe baza a unei adeverinte de venit si a cartii de identitate, ele mai ofera si avantajul de a vira suma contractata in 24 de ore, avantajul de a nu solicita justificari in privinta utilizarii banilor si cel de a nu se face verificari in Biroul de Credite. Astfel ca pot solicita imprumuturi chiar si persoanele care se afla pe lista neagra a bancilor.
Aceste societati se ghideaza dupa sloganul: usor, rapid si accesibil. In schimb, la capitolul dobanzi, unele IFN-uri dau dovada de putina transparenta. Evita sa afiseze dobanzile anuale efective si invoca faptul ca ele sunt adaptate fiecarui client. Altele dau exemple de imprumuturi si rate corespunzatoare acestora fara sa precizeze si care este perioada de rambursare.

Dar, cu toate acestea, IFN-urile isi asigura clientii ca nu exista niciun fel de surpriza pe durata colaborarii, ca ratele sunt fixe si ca nu exista dobanzi sau comisioane ascunse. Comparativ cu bancile, care au dobanzi anuale efective de 20-30%, la IFN-uri ajung chiar sa sara peste 200%. De asemenea, daca la banci ratele se platesc lunar, la multe dintre IFN ratele sunt saptamanale.

IFN-urile care acorda imprumuturi nebancare rapide, isi mizeaza ofertele in online, mediu unde nu sunt trecute dobanzile, doar exemple de calcul al ratelor saptamanale, fara insa a preciza si care este perioada de creditare.

Exemplu de reclama online: puteti obtine un imprumut nebancar urgent, de la 500 la 3500 de lei; rata saptamanala este 16 lei, rata fixa.

Nu se spune nimic altceva; nu aflam cat este dobanda la imprumutul solicitat; nu aflam care este suma totala pe care o avem de returnat, dupa ce accesam un imprumut nebancar. Ni se da o informatie minima despre credit, informatie care nu ne sperie, dimpotriva, pare foarte simplu, rapid si mai ales, ieftin. Avem de plata doar o rata saptamanala de 16 lei. Creditul nebancar pare ieftin. Banii ii obtin rapid, chiar acasa, daca solicit optiunea de imprumut la domiciliu.
Insa este datoria clientului sa solicite toate informatiile pe care le doreste. Daca doreste sa stie exact cat va plati in total, ar fi bine sa citeasca atent contractul de imprumut inainte de a-l semna.

In concluzie, trebuie sa fiti atenti atunci cand solicitati un imprumut nebancar. Intrebati cat este dobanda anuala efectiva pentru respectivul credit, dar si care este suma totala care va fi achitata pana la finalul contractului.

Si ganditi-va ca pana la urma, Institutiile Financiare Nebancare nu fac acte filantropice, vor sa scoata profit de pe urma imprumutului acordat.

Aflati mai multe despre imprumuturile rapide, accesand Bani Urgent.

Postări populare de pe acest blog

CUM FAC ROST DE O SUMA MICA DE BANI

Vrei sa obtii bani urgent in 2 ore?

Imprumut ExtraSimplu, ieftin si simplu de accesat

Imprumut rapid de 1500 de lei

Imprumut rapid de 1000 de lei

Credite online instant la un click distanta