CREDITELE RAPIDE. CAT COSTA?

Creditele rapide la IFN-uri. Cat costa un astfel de credit?  


Creditele rapide sunt o categorie aparte de imprumuturi puse la dispozitia populatie de catre Institutiile Financiare Nebancare (IFN-uri), intr-un timp scurt si a unor conditii de creditare lejere. Ratele acestor credite sunt in general fixe, iar costurile sunt ridicate. 

Procedura de obtinere a unui astfel de credit este una lejera, putand fi asemanatoare cu vanzarea unui produs mai degraba decat cu accesarea unui credit, insa costurile acestor credite rapide sunt mult mai ridicate.

Citi Financial ofera credite rapide de nevoi personale de pana la 65000 lei, la o dobanda anuala efectiva de 31,25%.

Institutia financiar-nebancara Credex avea in oferta credite rapide in valoare de pana la 18.000 lei, insa dobanda finala platita de client este si mai ridicata, de 39,8% in cazul unui imprumut contractat pe 4 ani. Aprobarea unui credit de la Credex este atat de simpla incat se obtine direct in magazine, dar dobanda este de peste 2 ori mai mare decat la un credit de nevoi personale de la o banca.

Intre timp Credex se transformase in broker de credite, in urma cerintelor impuse de BNR cu privire la conditiile de creditare si marirea de capital. De ceva vreme, s-a asternut tacerea peste Credex, pe site-ul careia mai gasim doar ultimele acte aditionale propuse vechilor clienti, in acord cu OUG 50/2010.

Creditele rapide, ce in acceptiunea populara insemnau creditele de consum ce se incheiau direct in magazine si care au avut un cuvant greu de spus la declansarea crizei economice, au cam disparut. S-au pastrat totusi cardurile de credit, care n-au fost ingradite de BNR asa cum s-a intamplat cu creditele rapide - creditele de consum.

Cele mai mari dobanzi sunt percepute de compania Provident, care ofera imprumuturi la domiciliu de pana la 2.500 lei pe o perioada de 52 de saptamani, nivelul DAE fiind de 227%, ratele fiind platite saptamanal. Mai mult, reprezentantii Provident vin la usa clientului pentru a percepe ratele la credite, iar pentru aprobarea imprumuturilor nu solicita decat prezentarea unui act de identitate si un document care sa dovedeasca veniturile obtinute.

Totusi, in prezent si institutiile financiar-nebancare (IFN) raporteaza si verifica comportamentul de rambursare al clientilor cu ajutorul Biroului de Credit si al Centralei Riscurilor Bancare. In plus, la nivel de eligibilitate, conditiile de acordare a creditelor rapide tind sa ajunga similare cu cele aferente oricarui produs bancar.

Cu alte cuvinte, creditele rapide inca sunt la moda si cautate, insa, si-au pierdut din forta anilor 2006-208 cand efectiv erai "ridicat" de pe strada si rugat sa-si cumperi un obiect casnic in rate, doar cu buletinul.

Postări populare de pe acest blog

CUM FAC ROST DE O SUMA MICA DE BANI

Vrei sa obtii bani urgent in 2 ore?

Imprumut ExtraSimplu, ieftin si simplu de accesat

Imprumut rapid de 1500 de lei

Imprumut rapid de 1000 de lei

Credite online instant la un click distanta