Imprumuturi pentru studenti

Care sunt bancile din Romania ce acorda studentilor credite?


Imprumuturile pentru studenti sunt destul de scumpe la vedere, de aceea pentru noi nici nu a insemnat un subiect important, fapt pentru care le-am ignorat cu desavarsire.

Si totusi, primim pe adresa noastra inclusiv cereri de informatii legate de astfel de imprumuturi pentru studenti. Din acest motiv, ne-am propus astazi sa analizam aceste credite pentru studenti, astfel incat sa ne facem o parere despre importanta lor in piata.

In primul rand, informatiile despre acest subiect sunt destul de greu de gasit, fapt destul de curios.

Auzim deseori prin filmele americane ca saracul absolvent trebuie sa munceasca o buna perioada dupa ce-a terminat facultatea pentru -asi achita creditul pentru studii. La noi creditul pentru studii nu exista. Daca n-ai norocul sa urmezi o facultate de stat, la partuculara mergi doar pe banii babacului, caci nu vei gasi veo institutie financiara sa te finanteze.

Foarte putine banci din Romania au in ofertele lor curente si astfel de credite pentru studenti. In fapt, si ofertele existente sunt imprumuturi destinate parintilor, nu studentilor.

La noi nu exista imprumuturi ieftine pentru studenti, asa cum exista in alte tari, insa, e aevarat nici statul nu s-a interesat de o astfel de situatie, in sensul de a garanta astfel de produse.

Creditele pentru studii in Romania exista la cinci dintre bancile comerciale din Romania, lucru destul de curios. Pentru ca in ultimii ani s-au inmultit destul de mult studentii ce studiaza la "particulara", este greu de inteles de ce bancile nu acorda mai mult interes acestor imprumuturi pentru studenti.

Si acum, haideti sa vedem si care sunt bancile ce acorda credite pentru studenti:

- BRD - si am pus aceasta banca pe primul loc, pentru ca pae a avea si produse dedicate studentilor si tinerilor. Astfel, printre ofertele de creditare pentru studenti de la BRD gasim: creditul Work&travel, creditul 10 si creditul pentru studii. De asemenea, BRD ofera si un Pachet pentru studenti, un pachet destinat celor ce vor sa faca economii.

- BCR - are un pachet special pentru studenti - acesta nu este un credit, este un pachet avantajos pentru cei ce primesc bursa intr-un cont BCR.

- Banca Transilvania - ofera studentilor Creditul Gaudeamus, oferta valabila atat pentru studenti cat si pentru elevi. Acest imprumut nu necesita avans, iar daca esti student si ai venituri proprii, poti fi chiar tu titularul creditului, in caz contrar va fi unul din parinti.

- CEC Bank ofera de asemenea o finantare a studiilor postuniversitare in valoare limita de 65.000 de lei pentru o perioada de 7 ani. Pentru acest imprumut titlularul trebuie sa aiba o vechime in munca de minim 3 ani si un cont la CEC Bank.

- Banca Comerciala Carpatica ofera creditul pentru studii fara ipoteca imobiliara. acest impumut este destinat platii studiilor in tara cat si in strainatate. Titularul creditul poate fi studentul, daca are venitul, sau unul din parinti. Maximul sumei ce poate fi imprumutate este de 10.000 euro pe o perioada de 10 ani.

- Piraeus Bank - acorda credite pentru studii. Pentru a ti se acorda creditul trebuie sa urmezi cursurile unei institutii de invatamant acreditate. De la Piraeus Bank poti obtine banii necesari achitarii taxelor de scolarizare daca esti student. Suma maxima ce poate fi obtinuta este de 15.000 de euro pentru maxim 84 luni.

Acestea sunt ofertele pietii bancare din Romania ce vizeaza in mod direct studentii. Noi n-am mai descoperit altele, insa, nu ne indoim ca poate mai exista.

Postări populare de pe acest blog

CUM FAC ROST DE O SUMA MICA DE BANI

Vrei sa obtii bani urgent in 2 ore?

Imprumut ExtraSimplu, ieftin si simplu de accesat

Imprumut rapid de 1500 de lei

Imprumut rapid de 1000 de lei

Credite online instant la un click distanta