De la institutie nebancara la banca

Daca vrei credite si doresti sa alegi bancare sau nebancare, trebuie sa citesti bine ce scrie in descrierea societatii


Pe piata din Romania au aparut o serie de Institutii Financiare Nebancare in asociere cu numele unor banci renumite, cum ar fi: BRD Finance, UniCredit Consumer, BT Direct, BCR Leasing, Garanti Credite de Consum, etc.

Acestea sunt cateva din exemplele de institutii nebancare ce au in titulatura prescurtarea unor banci celebre ca: BRD, UniCredit, BT, BCR, Garanti, etc.

Ei bine, o societate nebancare iese in evidenta prin titulatura de IFN ce apare de obicei a finalul numelui. De ceva timp si societatile de leasing, dar si casele de amanet sunt obligate sa-si adauge aceasta prescurtare in nume - IFN.

O situatie relativ normala a fost ca pe langa marile banci comerciale sa apara o serie de societati nebancare si in ultima vreme si societati ori brokeri de asgurari.

O varianta destul de noua in piata, descoperita de noi de curand este aparitia unei banci pe langa un IFN. Este vorba de TBI Bank, banca ce face partea dintr-un grup finaciar extins, ce include TBI Leasing IFN si TBI Credit IFN.

TBI Bank s-a infiintat in anul 2012, ea functionand sub autorizarea BNR inca din august 2012.

Produsele aflate in portofoliul acestei banci sunt:

- operatiuni de cont curent;
- depozitele si conturile de economii;
- creditele pentru persoanele juridice.

Activele bancii TBI Bank au o valoare de peste 2,7 miliarde de euro si se gasesc in Romania, Bulgaria, Rusia, Ucraina si Slovaca.

Daca vrei sa iei un credit de consum, tu ca persoana fizica te poti adresa fie unei filiale TBI Bank, fie la o filiala TBI Credit (adica IFN-ului).

Daca doresti, de asemenea, un card de credit poti opta pentru unul tot la TBI Credit IFN.

Accesand un astfel de card de credit nebancar, poti beneficia si de prootia "cheltuiesti dar si primesti". Ce inseamna asta? Inseamna ca pentru toate platile pe care le efectuezi cu acest card MasterCard emis de TBI Credit IFN, primesti inapoi un procent de 2%.

Postări populare de pe acest blog

CUM FAC ROST DE O SUMA MICA DE BANI

Vrei sa obtii bani urgent in 2 ore?

Imprumut ExtraSimplu, ieftin si simplu de accesat

Imprumut rapid de 1500 de lei

Imprumut rapid de 1000 de lei

Credite online instant la un click distanta